Tourspel Liempde 2024

Tourspel Liempde - Het goede doel

Goed doel van Tourspel Liempde 2024

Tourspel Liempde steunt de wens van overleden dorpsgenoten: een unieke kraal voor de Kanjerketting

Zie ook het indrukwekkende filmpje onderaan deze pagina.

Kinderkanker. Elk jaar krijgen zeshonderd kinderen deze verschrikkelijke diagnose, zoals in 2007 Thomas de Laat uit Liempde. Vereniging Kinderkanker Nederland (VKKN) zorgt voor terugkerende lichtpuntjes voor deze kinderen met de welbekende Kanjerketting. Deze helpt kinderen door de behandeling heen en vormt na afloop een tastbare herinnering aan een ingrijpende periode. Naar de wens van Thomas wil Tourspel Liempde dit jaar helpen om een unieke kraal voor de Kanjerketting te realiseren.

Dit kunnen wij niet alleen: verenigingen, bedrijven, particulieren – Help mee!

Een Liempdse Kanjerkraal

Vierenhalve meter was de Kanjerketting van Thomas. De ketting betekende veel voor hem, evenals voor zijn ouders. Hoe mooi is het om als dorpsgemeenschap een heuse ‘Liempdse kraal’ toe te voegen aan de Kanjerketting.

Iedere Kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis: chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een punctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie of verblijf op de intensive care, om maar wat te noemen. Er komen nog regelmatig verzoeken binnen voor nieuwe kralen. Een kraal die regelmatig wordt gevraagd, is de Ik mag naar huis-kraal voor ontslag uit het ziekenhuis. Tourspel Liempde wil samen met de Liempdse gemeenschap deze kraal helpen realiseren. De kraal kan zelf worden vormgegeven zodat het een echte Liempdse kraal wordt.

De ontwikkeling en productie van een kraal is kostbaar omdat deze aan veel eisen moet voldoen. De kosten hiervoor bedragen tienduizend euro. Dat is beduidend meer dan het Tourspel normaal gesproken bijeen brengt. Daarom zijn wij op zoek naar financiële bijdragen, groot of klein.

Tourspel Liempde vraagt alle Liempdse bedrijven, verenigingen en particulieren om een bijdrage te leveren. Willen jullie ons helpen? Maak jullie én jullie bijdrage kenbaar via info@tourspelliempde.nl

Prijsvraag - Ontwerp de Liempdse Kanjerkraal!

Hoe moet de door Thomas zo vurig gewenste Ik mag naar huis-kraal eruit zien?

Hiervoor hoopt Tourspel Liempde op hulp van alle creatieve Liempdenaren, jong of oud. Ontwerp een kraal die voor jou dat blije gevoel van ‘naar huis mogen’ uitdrukt.

Stuur een foto van je ontwerp uiterlijk 14 juli 2024 naar info@tourspelliempde.nl, of lever je ontwerp in bij café De Durpsherberg. Vermeld bij je ontwerp je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Samen met VKKN kiezen wij het winnende ontwerp. De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking van het Tourspel op 21 juli aanstaande bekend gemaakt.
Hoofdprijs: de kraal wordt echt gemaakt!
Daarnaast ligt er voor de winnaar een fantastische JBL Boombox 3 klaar.

In herinnering: Thomas & Hans de Laat

Mark van der Laan, voorzitter van Tourspel Liempde:

“Op 1 juni 1993 werd mijn buurjongen Thomas geboren als gezonde zoon van Hans en Ingrid de Laat. Thomas groeide op als een vrolijke, leergierige jongen. In 2007 werd hij ziek: leukemie. Veel opnames en een lange periode tussen hoop en vrees volgde. Tot mijn grote verdriet overleed Thomas op 20 mei 2009. Hij werd slechts 15 jaar oud.

In de achttien maanden dat hij ziek was, verzamelde Thomas een Kanjerketting van maar liefst vierenhalve meter. Thomas was trots op iedere kraal en voor zijn ouders was de ketting lang heel waardevol.

Eind vorig jaar overleed de vader van Thomas, mijn goede vriend en buurman Hans de Laat. De collecte voor de Kanjerketting tijdens zijn uitvaart vormde het zaadje voor dit initiatief van Tourspel Liempde.”

De volledige opbrengst van het Tourspel Liempde in 2024 wordt gedoneerd aan VKKN. We kunnen het niet alleen: help ons en draag bij aan de realisatie van een heuse Liempdse Kanjerkraal, helemaal naar de wens van Thomas en Hans.

Tijdens de prijsuitreiking van het Tourspel Liempde op 21 juli in café De Durspherberg maken wij de opbrengst én de winnaar van het ontwerp bekend.

Voor vragen en/of het kenbaar maken van uw bijdrage kunt u zich wenden tot de organisatie van het Tourspel Liempde via info@tourspelliempde.nl.

Wij hopen op uw warme enthousiasme!

Organisatie Tourspel Liempde

Voor meer informatie over de Kanjerketting zie: www.kanjerketting.nl